Ko je korona spomladi harala po naših življenjih (zapis je še spomladanski, ko sem na veliko in na zalogo kuhala; koroni pa ne mislim posvetiti niti besede več), sem opazila pri ljudeh,
pa tudi pri sebi, porast hvaležnosti za stvari, ki jih imamo. Najbolj sem bila hvaležna, da sem bila lahko v samoizolaciji s svojim čudovitim možem, pa da sem se vsak
dan neštetokrat slišala s svojimi starši, hvaležna sem bila tudi, da sva imela kar nekaj zaloge
hrane in mi ni bilo treba vsak dan skakat po trgovinah – in v luči tega bognedaj da sem karkoli sploh vrgla stran.
In tako so banane, ki so čez noč postale rjave in za
nikamor, še par dni sedele na pultu, preden sem pogruntala, da jih lahko
pripravim pečene z medom. Dvorni pokuševalec gospod mož je navdušen.
Sestavine:
3 banane
Nekaj žlic masla ali, še boljše, gheeja; lahko pa tudi
kokosovega olja
Dve žlici medu
Dve žlici tople vode
Nekaj žlic orehov
Čas priprave: 10 minut
Postopek:
1. V ponvi na majhnem ognju stopimo maslo ali ghee (enkrat
objavim recept za domači ghee, noro dobro), ki mu dodamo med.
2. Na mešanici popražimo na koščke narezane banane, čez
pa lahko potresemo še malce cimeta (jaz sem pozabila 😀), čez nekaj minut jih
obrnemo in popečemo še z druge strani.
3. Banane nadevamo v skodelico, nato pa mešanici medu in
masla, ki je ostala v ponvi, prepražimo še orehe – minutko ali dve in jih
potresemo čez banane.
4. In to je v bistvu to. Simpel ko pasulj! In oh my, kako
dobro!!
Današnji kuharski namig:
Namesto orehov lahko dodamo surove (ali, njami,
karamelizirane) mandljeve lističe in/ali stepeno sladko smetano, pa je okus že
borderline perverzen.
Dokazni material
Potrebujemo ... 😀
Narežemo banane …
… v ponvi stopimo maslo in med …
… z obeh strani popečemo banane …
… na koncu pa na maslu in medu popražimo še orehe.
No comments:
Post a Comment