Na eni od Kmetij, ki smo jih snemali, je na posestvu živel tudi en narepenčen puran. Ki se je vtaknil v vsak intervju, se pojavil v vsaki sceni in na koncu je v oddaji delovalo, kot da jih tam živi deset. Kadar je bil vznemirjen, se je cel naščepiril, sicer pa je čas najraje preživljal med naskakovanjem superg tekmovalcev in ignoriranjem svoje depresivne družice.
Ne vem, kaj se je po snemanju zgodilo z njim. Glede na to, da so člani ekipe velikokrat odpeljali živali po snemanju kar k sebi ali k sosedom, mu je mogoče ratalo.
Današnji ni imel take sreče. 😀
Sestavine:
400g purana
konzerva gob ali 300g svežih gob
1 čebula
Za prst ingverja
4 stroki česna
1-3dl paradižnikove omake
Olivno olje za marinado
Začimbe: sol, poper, bazilika, origano
Čas priprave: 45min
Postopek:
1. Najprej utopimo zrezke v olivnem olju in jih pustimo
nekaj ur počivati, sama jih prej že tudi začinim.
2. Zrezke nato na olju (kar na tistem, v katerem se je
mariniralo meso) na brzino popečemo, po minutko na vsaki strani, in jih vzamemo
iz ponve.
3. Na istem olju nato prepražimo čebulo in ingver.
4. Po nekaj minutah dodam še narezane šampinjone – VEDNO,
ampak res vedno, imam na zalogi sveže šampinjone, ampak danes mi ni ratalo, zato so šampinjoni pač iz konzerve.
5. Na vse to spet dodamo zrezke; dodamo še naseckan česen
in vse skupaj zalijemo z 1-3dl paradižnikove omake (odvisno, koliko ste
šparovni, meni se je v post-koronskem obdobju vključila šparovna žilica).
6. Kuhamo vsaj pol ure (čisto dovolj je 10 minut, ampak
jaz imam raje meso, ki se topi v ustih) in simpel ko pasulj zrezki z gobovo
omako so fertik!
Današnji kuharski namig:
Omake z gobami je bolje kuhati na manjšem ognju, ker tako
gobe ohranijo več okusa; če pa želimo ohraniti njihovo barvo, nanje stisnemo nekaj
limoninega soka.
Dokazni material
Marinada
Za minutko na olju popečemo zrezke na eni strani …
… in na drugi strani …
… ter jih pustimo počivati na krožniku.
Prepražimo čebulo in ingver …
… dodamo gobe …
… nanje fliknemo zrezke …
… in dodamo še česen.
Zalijemo s paradižnikovo omako in kuhamo vsaj pol urice.
No comments:
Post a Comment