Navdih za tole čorbico sem dobila pri svoji
forever-and-ever-najljubši oddaji 90 Day Fiance (ko naenkrat dajo ven več
epizod in spin-offov, včasih kar pozabim dihat od sreče). In v oddaji se je
pojavil tudi en par, v katerem je bil tipček iz Tunizije in jo je peljal na
tole župco – in itak, da sem jo morala preizkusit, potem sem pa začela malo po
svoje delat kot vedno in je nastal tale recept.
In medtem, ko je tale čorbica za sem in tja (čičerika zna biti kar neprijazna prebavi in posledično zakonskim partnerjem), je lahko 90 Day Fiance zaradi mene na sporedu all day, every day. Pretty please! #Ambasadorka
Sestavine:
2 žlici olivnega olja
400 g čičerike
1 čebula
2 korenčka
Za pest nadzemne kolerabe
2 žlici paradižnikove mezge
Nekaj ščepcev kurkume
Žlička do dve kumine in začimbe harisa
Žlička koriandra
Čas priprave: 35 min
Postopek:
1. Na olivcu prepražimo čebulo, dokler ne
zadiši, nato pa dodamo narezana dva korenčka in nadzemno kolerabo (izviren
recept vključuje zeleno, ki je res nikoli nimam v hladilniku, zato bo pač
morala tudi nadzemna koleraba bit ok).
2. Pražimo cca 5 minut, potem pa dodamo
kumino in hariso (jaz začimbe vedno dam na košček ponve, kjer je samo olje –
ali pa jih prepražim ločeno v kozici)
3. Po minutki dodamo čičeriko, zalijemo z
vodo, dodamo dve žlici paradižnikove mezge in koriander ter kurkumo.
4. Kuhamo 30 minut in – simpel ko pasulj
juhica iz čičerike je gotofa!
Današnji kuharski namig:
Nobene panike ni, če se zelenjava med praženjem
malo zažge, v Tuniziji namenoma pustijo, da se skupaj s čičeriko zapeče na dno
posode, potem pa jo postrgajo dol in vmešajo v čorbo. Kar pa se začimb tiče,
jih sama v ločeni kozici popražim na olju (sploh kumino in hariso), da zacvrči
in zadiši, potem pa jih dodajam k čorbicam.
Dokazni material:
Narežemo korenje in nadzemno kolerabo
Kuhamo zelenjavo skupaj s čičeriko in paradižnikovo mezgo v nekaj vode ...
No comments:
Post a Comment