Enkrat mi je od omake za pico ostalo nekaj paradižnikove
mezge s česnom in mi jo je bilo žal vržt stran, zato sem naslednji večer na
brzino naredila samo polivko za špagete iz tega – in moj mož od takrat ni nehal
govorit o njej. Priznam, današnja jed je tako simpel, da mi je bilo v bistvu nerodno jo
sploh izpostavit in sem se mu vsaj en mesec pustila prepričevat, naj jo dam na
blog. Ker je pač res tako nesramno enostaven in butelj-proof recept za vse, ki
so že tako challenged-in-the-kitchen-department.
Ampak je imel moj nekdanji cimer Fulvio iz Rima prav, ko
me je (ob kuhanju pašte 3x na dan, da nama je že gledala iz ušes) podučil, da
bolj kot je pašta simpel, boljša je. Mislim … težko je bolj simpel kot to. Enjoy!
Sestavine:
6-8 strokov česna
2dl paradižnikove omake
Ščepec origana
Ščepec bazilike
Nekaj radodarnih žlic olivnega olja za prepražit česen
Sol za testenine
250g testenin
Čas priprave: 10 minut
Postopek:
1. Zavremo vodo za testenine, osolimo. Ko zavre, vržemo
notri špagete (se mi zdi, da se najbolj podajo takile omaki) in kuhamo obvezno samo do al-dente, drugače niso za nikamor.
2. Na obilo olivnega olja popražimo na majhno narezan
česen, po minuti ali dveh, ko se nam začnejo cedit sline, zalijemo s paradižnikovo
omako.
3. Dodamo origano in baziliko, po občutku, vsakega nekje
za dober ščepec. Pokuhamo še nekaj minut – in omaka je ready.
4. Vmes so se testenine že skuhale, odcedimo in jih
primešamo v omako, počakamo minutko, da se dobro prepoji in – simpel ko pasulj –
pašta je ready.
Današnji kuharski namig:
.. je danes malo na silo, ampak ajde. Če imate plinski štedilnik in ogenj na ful, pazite, ko
dajete špagete v lonec – če gledajo čez in se ne zmehčajo dovolj hitro, jih bo
zajel ogenj. To vem samo teoretično, vse ostalo so zlobne insinuacije.
Dokazni material
Vzamemo šepaše strokov česna ...
... zalijemo s paradižnikovo omako ...
... in dodamo še začimbe.
No comments:
Post a Comment