Tale korenčkova omaka je še vedno posledica ogromnih
količin korenja, ki so se nama zaredile v hladilniku zaradi pomanjkljivega
komuniciranja v gospodinjstvu.
Hja, kaj čmo, stran pa ne bomo metali, ane. Vam povem, da
je zaloga korenja mati modrosti in iznajdljivosti. In da korenje res dobro paše
k svinjskim zrezkom! 😁
Sestavine:
400g svinjskih zrezkov
1 čebula
Za 1 prst ingverja
5 strokov česna
2dl paradižnikove omake z vodo
Žlica gorčice
Timijan, bazilika, rdeča paprika
Čas priprave: 30 min
Postopek:
1. Zrezke najprej po minutko popečemo z ene in druge
strani ter jih damo počivat na krožnik.
2. Za spremembo prepražimo čebulo in ingver na olivnem
olju 😉
3. Popražimo korenček in dodamo česen, nato pa v ponev
vrnemo zrezke.
4. Zalijemo s paradižnikovo omako in dolijemo vodo po
potrebi, dodamo začimbe ter radodarno žlico gorčice in pustimo kuhat vsaj 10
minut.
5. Postrežemo z domačim kruhcem. Simpel ko pasulj!
Današnji kuharski namig:
Če lupimo večje količine korenčka, lahko ta na rokah pusti
oranžne madeže, ki jih najlažje odstranimo s kisom ali pa z mešanico soli in
limoninega soka. Preverjeno deluje.
Dokazni material …
… je danes skop, ker je očitno prisilni dopust polenil
moje možganske celice in sem pozabila fotkat večino procesa.
surovo korenje...imam kar na pultu...in ga ves čas prigrizujem...pomaga...za živce :) <3
ReplyDeletehihi <3
ReplyDelete