Saturday, 18 April 2020

SVINJSKI ZREZKI S KORENČKOVO OMAKO


Tale korenčkova omaka je še vedno posledica ogromnih količin korenja, ki so se nama zaredile v hladilniku zaradi pomanjkljivega komuniciranja v gospodinjstvu.
Hja, kaj čmo, stran pa ne bomo metali, ane. Vam povem, da je zaloga korenja mati modrosti in iznajdljivosti. In da korenje res dobro paše k svinjskim zrezkom! 😁


Sestavine:
400g svinjskih zrezkov
1 čebula
Za 1 prst ingverja
5 strokov česna
2dl paradižnikove omake z vodo
Žlica gorčice
Timijan, bazilika, rdeča paprika

Čas priprave: 30 min

Postopek:
1. Zrezke najprej po minutko popečemo z ene in druge strani ter jih damo počivat na krožnik.
2. Za spremembo prepražimo čebulo in ingver na olivnem olju 😉
3. Popražimo korenček in dodamo česen, nato pa v ponev vrnemo zrezke.
4. Zalijemo s paradižnikovo omako in dolijemo vodo po potrebi, dodamo začimbe ter radodarno žlico gorčice in pustimo kuhat vsaj 10 minut. 
5. Postrežemo z domačim kruhcem. Simpel ko pasulj!

Današnji kuharski namig:
Če lupimo večje količine korenčka, lahko ta na rokah pusti oranžne madeže, ki jih najlažje odstranimo s kisom ali pa z mešanico soli in limoninega soka. Preverjeno deluje.

Dokazni material …

… je danes skop, ker je očitno prisilni dopust polenil moje možganske celice in sem pozabila fotkat večino procesa.



2 comments:

  1. surovo korenje...imam kar na pultu...in ga ves čas prigrizujem...pomaga...za živce :) <3

    ReplyDelete