Ta teden dopoldne je pozvonilo na vratih – in
poštar je prinesel veliko škatlo. Kako, če pa nisem nič naročila? Scufam folijo
in črko za črko razberem, da se notri skriva kuhalnik na soparo, ki sem ga
hrepeneče gledala že nekaj časa, pa si ga raje nisem privoščila, ker mi je
korona odnesla službo na televiziji.
In potem se izkaže, da je moj brat, ki že
leta živi in ustvarja na Dunaju (kot klasični kitarist in skladatelj, od
nedavnega pa tudi univerzitetni profesor na akademiji! #Ponosna), zvohal, da si želim te
mašine in mi jo je skrivaj kupil in naročil še dostavo na dom.
Priznam, potočila sem nekaj solzic! In Nejc si zasluži eno javno zahvalo. Hvala, bratec, ful lepo ... polepšal si mi ne samo dan, ampak kar cel teden! 😊 💖
Za konec pa si pridržujem ekskluzivno
pravico, da mu naredim še reklamo:
Na tejle strani lahko pogledate,
s čim se ukvarja, pa še link do Eminent duo, ki ga imata s punco Moeko, za pojest luštno japonsko
violinistko. In midva sva imela še to srečo, da sta nama igrala tudi na poroki 😁 (pa smo spet pri solzicah ganjenosti, ampak o tem kdaj drugič 😊)
Sestavine:
2 fileja lososa (2x 150g)
Gorčica v tubi
Sol, poper, Lidl grške začimbe za zrezke
(losos bo fantastičen tudi samo z rožmarinom)
Na trakce narezano korenje
Stročji fižol
Mediteranske začimbe (bazilika, timijan, lahko
še česen v prahu)
ČISTO NIČ OLJA (kar je konec koncev tudi namen
vsega)
Čas priprave: 20 minut
Postopek:
1. Korenček olupimo in narežemo na kak cm
debele trakove, posolimo in potresemo z mediteranskimi začimbami ter položimo v
eno nadstropje soparnika
2. Enako naredimo s stročjim fižolom, ki mu
odrežemo trde vršičke in zapremo v drugi štuk soparnika.
Ker se ti dve zelenjavi soparita približno
17-20 minut, pokrijemo in štartamo kuhanje, vmes pa pripravimo še lososa.
3. Lososa namažemo s senfom na eni strani, posolimo,
natremo s soljo in potresemo z grškimi začimbami iz Lidla za zrezke - nimajo jih vedno na zalogi, samo ob akcijah grških tednov - takrat si jih nakupim za forever and ever, ker so top - sploh na ribah 😂
Ker jih večina zagotovo nima, je losos fantastičen tudi, če ga poleg popra in soli potresemo z rožmarinom in limoninim sokom.
Zapremo v soparnik za naslednjih cca
10 minut.
4. In to je čisto vsa umetnost. Vse ostalo
naredi soparnik!
Simpel ko kuhanje s soparnikom!
Kuharski namig:
Za kuhanje na sopari ne potrebujete
soparnika, obstaja mrežica, ki se jo namontira na lonec z vrelo vodo; nekateri
pa imajo tak nastavek tudi za ekonom lonec, kar je v bistvu zelo praktično – v spodnjem
delu se pripravlja meso, v zgornjem na mrežici pa recimo krompir ali zelenjava
na sopari.
Jaz mam pa soparnik, lalalalalaaaaa! 😊
Dokazni material:
Najprej sem v soparnik vtaknila v dve
nadstropji obe zelenjavi, ker se dlje soparita.
Losos, pripravljen za soparnik
Po prvih 10 minutah je šel tudi losos v
soparnik.
Korenček po obdelavi v soparniku
Stročji fižol po obdelavi v soparniku
hvala, ljuba Kuharica <3
ReplyDelete