Svoje čudovite kuharske gene sem podedovala od svoje
čudovite matere, ki daleč naokrog slovi kot odlična (in najbolj prijazna ever)
kuharica.
Moja zlata mama je taka mama, da vedno nafutra vse
okoliške otroke, peče pico in palačinke za polovico kampa in me še danes ne
spusti domov z obiska brez toliko nakuhane hrane, kot da nas je doma 10 in ne samo
midva z možem.
No, in moja ljuba mami je posredno zaslužna tudi za
navdih za tale recept. Ker je njena gobova juha najboljša gobova juha na svetu.
Brez pretiravanja. In zadnjič je prekosila samo sebe, ko je vanjo fliknila še
grah. Priznam, malo sem bila skeptična – ampak potem naslednje tri krožnike
juhe tudi muksnila nisem.
In čeprav je moj recept malo drugačen (moja gobova juha
pa v najboljšem primeru 'druga najboljša na svetu', proti mami nimam za burek),
se je grah tako znašel tudi v današnji gobovi juhici.
Sestavine:
250g gob
3 mali krompirji
2 srednje veliki čebuli
Dve pesti graha
Nekaj žlic olja
Sol, poper, kumina, peteršilj, česen v prahu
Čas priprave: 20 min
Postopek:
1. Na olivnem olju pražimo čebulo, dokler se nam ne
začnejo cedit sline.
2. Na prepraženo čebulo dodamo na majhno narezane gobice
in jih nekaj minut pražimo.
3. Dodamo še na male kockice narezan krompir, pol minute
pražimo in potem vse skupaj zalijemo z vodo.
4. V vodo dodamo dve pesti graha in vse začimbe, sama sem
poleg soli in popra tokrat notri zabrisala še kumino, peteršilj in česen v
prahu.
5. Kuhamo 10 minut in postrežemo. Simpel ko pasulj!
Današnji kuharski namig:
… je finta moje mame, ki namesto kisle smetane (kalorije,
pa poletje za vogalom, pa korona se pozna, pa to) v juho doda jogurt. Vrhunsko.
Dokazni material:
Prepražimo čebulo …
… nato gobice …
… da postanejo takšne ...
... dodamo še narezan krompir …
Zalijemo z vodo in dodamo grah ...
… in na koncu še začimbe.
No comments:
Post a Comment