Saturday, 26 September 2020

PAŠTA S TUNO V BELI OMAKI


Danes se spet spominjam Grčije, pa čeprav jed 'in question' niti malo ni grška. Je pa zato jed, ki jo največkrat na brzino vržem skupaj v kakem grškem apartmaju, preden greva v lajf.
Z Boko namreč vsako leto poskušava čim večji kos poletja preživeti nekje v Grčiji, v katero sva se zaljubila na prvem skupnem dopustu, jo v teh letih prekruzala po dolgem in počez (večinoma z avtom) in ljubezen še kar traja. Hrana, vino, ljudje, plaže, energija … ne vem, kaj je s to Grčijo, ampak midva sva tam kuhana in pečena.
Žal je letos najino Grčijo odnesla moja (kao)koronska izguba službe in (tudi moja) operacija križnih kolenskih vezi, zato se hrepeneče vračam tja samo v mislih in s pomočjo takšnih brzinskih obrokov. Več sreče prihodnje leto 😁



Sestavine:
1 čebula
2 pesti graha
2 konzervi Rio Mare tune
Curry, mleta rdeča paprika, mleto gorčično seme
2 žlici smetane za kuhanje
Šprica gorčice v tubi
Olje za popražit in sol za vodo, v kateri kuhamo testenine

Čas priprave: max 15 minut

Postopek:
1. Na olivnem olju popražimo čebulo in po dveh minutah vanjo fliknemo še tuno, ki jo pražimo nekaj minut.
2. Dodamo grah (jaz dam kar zmrznjenega), pražim kaki dve minuti in zalijem z malo vode.
3. Nato dodamo curry, mleto rdečo papriko in gorčično seme – ali pač začimbe po svojem okusu (lahko je tudi samo timijan, ne bo nič narobe), količinsko pa - jaz z začimbami ne šparam, pri nas gre to bolj na kile.
4. Dodamo smetano za kuhanje in šprico gorčice, pomešamo, zalijemo z malo vode in pustimo, da se pajsa še par minut.
Voila, simpel in brzinsko ko pasulj narejena paštica!

Današnji kuharski namig:
Če nimate smetane za kuhanje, si lahko pomagate ali z zdenka sirčki ali pa kar z navadnim mlekom, to jaz ponavadi počnem na dopustu, ko v apartmaju tik pred večerjo ugotovim, da česa nimam 😊

Dokazni material:

Na čebuli prepražimo tuno …


… in (radodarno) dodamo grah.


Zalijemo z vodo in dodamo začimbe.


Dodamo še smetano za kuhanje in gorčico. 


No comments:

Post a Comment