Ime za jed, ki je križanec med pico in bruschetto, sem si
izmislila (in potem sem razočarano ugotovila, da itak nisem prva in da obstaja celo hešteg, šmrc); jed pa sem
improvizirala po sili razmer malo po začetku samoizolacije, ko sem
bila bogato založena z moko (in wc papirjem, priznam).
Najprej sem spekla pirin
kruh – iz tiste nesrečne, preko balkona kupljene moke, ki res ni za nikamor. In
potem tudi kruh ni bil za nikamor in je ostal. In je bilo treba nekaj naredit z
njim, ker stran pa ne bomo metal! Sploh pa ne med korono, ko je kila moke
vredna vsaj kakšnega mezinčka.
Današnji recept ni ravno recept, ampak je bolj ideja,
kako reciklirat star kruh (če že ne marate 'prženic' – starega kruha v jajčkih,
ki so sicer poleg hrenovk, jajčk in instant juhice slavna in s strani prestolonaslednika
pogosto zaželena specialiteta mojega ljubega moža).
Sestavine:
Star kruh
Paradižnikova omaka
Narezan česen
Sol, origano, česen v prahu
Salame, siri (mocarela nujno) in tuna za na bruschizzo
Zelenjava
Čas priprave: 5 min za aranžma na pladnju + 10 minut v pečici
Postopek:
1. V kozici na maaaaalo olja popražimo česen, dodamo
paradižnikovo omako in še origano & česen v prahu ter nekaj minut kuhamo.
2. Vmes narežemo kruh na kose in ga v tetris zložimo na
pekač.
3. Kose kruha premažemo s paradižnikovo omako in obložimo
po svojem okusu
4. Vtaknemo v vnaprej razgreto pečico na 200 stopinj za
20 minut.
5. Počakamo par minut, da si (#notetoself) ne opečemo
jezika.
Simpel ko pasulj!
Današnji kuharski namig:
Da bi bile bruschizze še bolj mehke, jih pred korakom št.
2 na brzino pomočimo v mleko. Bolj do izraza pa ta finta pride pri belem kruhu.
Dokazni material:
Narežemo star kruh
Pripravimo omako
Namažemo rezine kruha
Obložimo kruhke po svojem okusu (polovica jih je s
karejem, polovica pa s tuno), lahko bi bila tudi vegi varianta
No comments:
Post a Comment