Saturday, 27 June 2020

PIZZCHETTE ali BRUSCHIZZA


Ime za jed, ki je križanec med pico in bruschetto, sem si izmislila (in potem sem razočarano ugotovila, da itak nisem prva in da obstaja celo hešteg, šmrc); jed pa sem improvizirala po sili razmer malo po začetku samoizolacije, ko sem bila bogato založena z moko (in wc papirjem, priznam). 
Najprej sem spekla pirin kruh – iz tiste nesrečne, preko balkona kupljene moke, ki res ni za nikamor. In potem tudi kruh ni bil za nikamor in je ostal. In je bilo treba nekaj naredit z njim, ker stran pa ne bomo metal! Sploh pa ne med korono, ko je kila moke vredna vsaj kakšnega mezinčka.
Današnji recept ni ravno recept, ampak je bolj ideja, kako reciklirat star kruh (če že ne marate 'prženic' – starega kruha v jajčkih, ki so sicer poleg hrenovk, jajčk in instant juhice slavna in s strani prestolonaslednika pogosto zaželena specialiteta mojega ljubega moža).


Sestavine:
Star kruh
Paradižnikova omaka
Narezan česen
Sol, origano, česen v prahu
Salame, siri (mocarela nujno) in tuna za na bruschizzo
Zelenjava 

Čas priprave: 5 min za aranžma na pladnju + 10 minut v pečici

Postopek:
1. V kozici na maaaaalo olja popražimo česen, dodamo paradižnikovo omako in še origano & česen v prahu ter nekaj minut kuhamo.
2. Vmes narežemo kruh na kose in ga v tetris zložimo na pekač.
3. Kose kruha premažemo s paradižnikovo omako in obložimo po svojem okusu
4. Vtaknemo v vnaprej razgreto pečico na 200 stopinj za 20 minut.
5. Počakamo par minut, da si (#notetoself) ne opečemo jezika.
Simpel ko pasulj!

Današnji kuharski namig:
Da bi bile bruschizze še bolj mehke, jih pred korakom št. 2 na brzino pomočimo v mleko. Bolj do izraza pa ta finta pride pri belem kruhu.

Dokazni material:

Narežemo star kruh


Pripravimo omako


Namažemo rezine kruha


Obložimo kruhke po svojem okusu (polovica jih je s karejem, polovica pa s tuno), lahko bi bila tudi vegi varianta



No comments:

Post a Comment