Tortilje so še ena v nizu jedi, s katerimi lahko zelo
uspešno na foro vržeš otroke, ki ne marajo zelenjave. Pa še otroci jih lahko pomagajo zavijat in je cel žur.
Sama običajno delam maso za tortilje v dveh ponvah, v eni
mesno in v drugi vegetarijansko verzijo - za mojo čudovito vegi mati, ki si po
letih kuhanja za nas zasluži, da kdaj tudi njej kdo kaj dobrega skuha.
Tudi tale recept je vegi-friendly: za vegi verzijo samo
preskočite mesni korak in dodajte več zelenjave.
Sestavine:
500g mletega mesa
1-2 papriki (kakršnikoli)
2 korenčka
1 velika čebula
1cm ingverja 😉
300g rdečega fižola
1dl paradižnikove omake
Začimbe: sol, poper, kajenski poper, rdeča paprika, čili,
kumina, koriander (vsega po en ščepec)
Tortilje (kupljene)
Sir za posip
Čas priprave: 30 min
Postopek:
1. Na olju prepražimo čebulo in ingver, nato prepražimo
mleto meso.
2. Dodamo korenček, popražimo in dodamo še rdečo papriko.
3. V maso fliknemo še rdeči fižol, zalijemo s
paradižnikovo omako, vse začimbe in vodo po potrebi.
4. Kuhamo – do nadaljnjega. Čisto ok je, če kuhamo 15
minut, sama pa najraje pustim vsaj kako urico, da se meso res topi v ustih.
Toda če je namen tortilj, da otrok poje zakamuflirano zelenjavo, grejo vsi
vitamini v eni uri že zdavnaj čao, tako da v tem primeru raje 15 minut kot ura.
5. V ponvi pogrejemo tortiljo iz obeh strani in jo
nadevamo z maso, posujemo še z malo sira, dodamo zeleno solato, zavijemo – in
Simpel ko pasulj tortilje so narejene!
Današnji kuharski namig:
Tortilje bodo še boljše, če jih po tem, ko jih nadevamo
(v tem primeru spustimo solato), zbašemo v pekač, posujemo s sirom in jih v
pečici gratiniramo. Jaz sem na žalost vedno preveč požrešna in ta ekstra korak
prehitim.
Dokazni material
Popražimo čebulo in ingver …
… dodamo meso …
… korenček …
… pa še papriko.
Fliknemo notri še fižol …
… in zalijemo s paradižnikovo omako z vodo, dodamo
začimbe in pustimo, da se paca.
V na ponvi popečeno tortiljo nadevamo maso in posujemo s
sirom, lahko dodamo še solato.
No comments:
Post a Comment