Saturday, 22 August 2020

POLPETI Z OVSENIMI KOSMIČI


Tale blog od vsega dobrega še ni prišel na vrsto, spisan pa je bil nekje v začetku aprila. 
Od lenarjenje v samoizolaciji mi očitno odmirajo možganske celice, sploh tiste, zadolžene za pisanje. Ali pa sem že toliko spisala v življenju, da sem pokurila bonus. Anyhow, hočem spisat blog, pa se ne spomnim nič pametnega. In se iz svoje pisarne (za kuhinjsko mizo) derem v moževo kraljestvo (dnevna soba), da ne vem, kaj spesnit okrog polpetov z ovsenimi kosmiči, ki sem jih delala in fotkala včeraj.
Pa se zasliši iz dnevne sobe navdušeno: ma ne rabiš, tok so dobri, da se bodo sami opisal! Tako da, I will take his word for it. Tule je recept, javite feedback 😁


Sestavine:
600g mletega mešanega mesa
1 velika čebula
1 paprika
Nariban sir
2 jajci
Peteršilj, bazilika, timijan, sol
Nekaj žlic ovsenih kosmičev
  
Čas priprave: 40 minut

Postopek:
1. Najprej na olivnem olju prepražimo čebulo in jo pustimo, da se ohladi.
2. V veliko posodo stresemo mleto meso, nanj ubijemo dve jajci, dodamo narezano papriko, praženo čebulo in nariban sir, fliknemo gor velikodušno porcijo ovsenih kosmičev in še vse začimbe.
3. Ker smo pridni in smo si že prej umili roke, se samo še zakopljemo do komolcev v maso in dobro pregnetemo. 
4. Iz mase z roko oblikujemo polpetke.
5. Zagrejemo olje in polpetke spečemo.
6. Simpel ko pasulj 😀

Današnji kuharski namig:
Če je masa bolj tekoča (če ste dali kako jajce ekstra, mocarelo ali pa namesto paprike kakšno zelenjavo z več vode), jo lahko za 10 minut do ene ure postavite v hladilnik. Tako bodo ovseni kosmiči popili vso odvečno vodo in bodo polpetki bolj kompaktni. Jaz se vedno spravim kuhat, ko sem že lačna in potem svoje lastne pametne nasvete preskočim.

Dokazni material

Popražimo čebulo.


V posodo dodamo vse sestavine …


… in jih zmešamo z roko.


Oblikujemo polpetke …


… in jih v zadnjem dejanju spečemo.



Odcedimo na papirnati brisački, če jih ni corona do objave tega zapisa že odnesla.



No comments:

Post a Comment