Saturday, 29 August 2020

POLNJENI ŠAMPINJONI S SIROM IN JAJČKI ...

… ali gobice v vsako slovensko gospodinjstvo. Tako nekako se glasi vsaj eno od nenapisanih kulinaričnih pravil, če že ne himna gospodinjstev mene in moje matere.

Brez gob pri nas ni nič. Ne juhe, ne pašte, ne omake, ne jajčk – če pa se na pijačo napovejo obiski, jim je vseeno fino nekaj postrežt. In zakaj to ne bi bile polnjene gobice z jajčki in sirom, v bistvu vsem živim, kar vam pade na pamet. Pa še mimogrede je narejeno. 😊


Sestavine:
Šampinjoni 500g
2 jajci
Nariban sir po občutku
1 čebula
1 mlada čebula
3 stroki česna
Sol, poper, peteršilj in/ali drobnjak, lahko tudi česen v prahu
Olivno olje

Čas priprave: 30 min

Postopek:
1. Pečico zagrejemo na 180 stopinj.
2. Gobicam odstranimo bete in prazne klobuke položimo na pladenj (na peki papir, da je manj packarije) ter vtaknemo v vnaprej ogreto pečico za 10 minut
3. V vmesnem času sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olju. Ko se čebula praži, seseckamo bete gobic in jih fliknemo na čebulo in par minut pajsamo.
4. Dodamo še začimbe (sol in poper, česen v prahu, peteršilj, drobnjak) in na drobno narezan česen.
5. Za konec dodamo še eno mlado čebulo.
6. Vsebino ponve stresemo v posodico, vanjo ubijemo dve jajčki in dodamo veliiiiiko naribanega sira.
Ker so se vmes klobuki že popekli, jih vzamemo iz pečice in nadevamo z maso.
7. Za konec vsakega povrhu lahko potresemo še ekstra z malo sira in za 20 minut vtaknemo v pečico. Simpel ko pasulj!

Današnji kuharski namig:
Nekje sem prebrala, da se gobic ne sme umivat pod vodo, ker naj bi vsrkale vodo, ampak bi se jih moralo samo očistit s krpico. Sem hotela poskusit, ampak se mi nekako upira pripravljat neumito hrano – tako da maybe next time.

Dokazni material:

Na prepraženi čebuli popražimo naseckane gobice …


… ki jim dodamo začimbe in česen …


… pa še mlado čebulo.



Po tem, ko smo v skledi zmešali maso z jajčki in sirom (pozabila pofotkat, seveda), gobice nadevamo in vtaknemo v pečico.




No comments:

Post a Comment