Anyway, carbonare se sicer precej redko lotim
– zunaj jih že kdaj pa kdaj naročim, doma se jih pa kar ne spravim delat.
Mogoče zato, ker so kar kalorična bomba, pa nobena zelenjava jih niti od blizu
ne pogleda … So pa zato bolj pogosto na sporedu ob obiskih prestolonaslednika,
ki je, tako kot jaz, veliki fen pašte.
Današnja carbonara je malce bolj na
hojladri, zato sem jo poimenovala CarbonAnja. Že vnaprej se moram spovedat:
GREŠILA SEM. Po originalnem receptu grejo razžvrkljani rumenjaki naravnost na
kuhano pašto, ampak meni ta ideja res ne gre. No can do. Zato, preden me kdo
linča, imam dober izgovor – če omako vnaprej pokuhamo, jo lahko tudi znova
pogrejemo in je bolj varna za pojest. #Win
Sestavine:
3-4 rumenjaki (jaz sem dala 4, ker imam
domača jajčka, ki so precej majhna)
Domača salama po občutku (recimo Hoferjeva
Zimska salama je top)
Nariban sir (nisem imela parmezana, tokrat
je trapist) – spet po občutku
Sol, poper, peteršilj, ščepec curryja (ne
morem brez)
1dl smetane za kuhanje (lahko tudi samo
žlico do dve)
1 dl mleka
Žličko do dve gorčice v tubi
Olivno olje za popražit
Čas priprave: 20 min
Postopek:
0. Damo kuhat testenine 😁
1. Narežemo klobaso (salamo, slanino, kare,
zašinek – karkoli v bistvu). Zagrejemo olivno olje v ponvi in popražimo na
koščke narezano klobasico – nekaj minutk. Potem olje, ki ostane, odlijemo, da
ne bo premastno.
2. Vmes v posodico ločimo samo rumenjake, dodamo
polovico mleka (lahko tudi na tej točki že smetano za kuhanje, jaz jo raje dam
kasneje naravnost v ponev).
V zmes dodamo še začimbe – malo soli
(odvisno, kako slana je klobasica), poper, peteršilj in čisto malo curryja (ne
me linčat, vem, da curry nima kaj počet v Carbonari, v CarbonAnji pa – ker mi
brez curryja živeti ni. Tko. Moja pašta, moja pravila. 😁)
3. V posodico dodamo še nariban sir,
optimalen je parmezan, ki ga bom imela v hladilniku, ko bom velika. Za zdaj bo
pač katerikoli sir ok.
4. V klobasico, ki že čudovito diši,
zlijemo smetano za kuhanje (če je nismo stresli že v posodo v posodico z
rumenjaki – nobene škode), potem pa takoj počasi začnemo dodajat mešanico iz
skodelice in vmes ves čas mešamo.
5. Dodamo še drugo polovico mleka, eno
šprico gorčice (toliko, da naredi tuba 'špric'), mešamo še cca 2 minutki –
zmešamo s testeninami in voila, simpel ko pasulj KvaziKarbonara je narejena!
#mnjam
Današnji kuharski namig:
Omako lahko obogatimo z zelenjavo, meni
najbolj zraven paše kak grah ali por, pa tudi česen se fino poveže z okusi.
Itak je vseeno, saj ni prava carbonara. 😊
Mogoče samo še to: zmes z rumenjaki
dodajamo počasi zato, da ne bi zakrknili in bi se naredile kepice. Ker to potem
res ni seksi.
Dokazni material:
Rumenjaki, mleko, začimbe …
… in še sir.
Popražimo salamo na olju …
… in začnemo dodajati maso iz skodelice z
rumenjaki.
No comments:
Post a Comment