Kadar se mi zares ne da kuhat, je polenta super stvar. Prepražim
čebulo (and lo-and-behold, nobenega ingverja!), scefram notri dalmatinski zašinek,
zamešam s poletno in čez 5 min si že opečem jezik, ker sem požrešna in ne znam
počakat, da se ohladi. Everytime. In ne, očitno me nikoli ne bo izučilo. Tole je sicer še ena v liniji
'dobro kuham, ampak kar se videza jedi tiče, pa nimam občutka za filing, kot bi
rekla Ceca) – ampak prisežem, da je vredno!
Sestavine:
Polenta po občutku (Anja, začni tehtat, NO!)
Ena velika čebula
Kar precej naribanega sira – po občutku (tokrat gauda)
Žlica olja za prepražit
60g dalmatinskega zašinka
Sol in poper
Feta začimbe, če jih imate
Čas priprave: 5 minut
Postopek:
1. Na olivnem olju prepražimo narezano čebulo in po kaki
minuti ali dveh dodamo na koščke narezan (v mojem primeru pa kar na koščke
natrgan) dalmatinski zašinek – tudi slanina je recimo kul, pa kak kare ali kaj
podobnega.
2. Zalijemo z vodo in primešamo instant polento.
3. Po eni minuti dodamo še nariban sir in začimbe.
4. In v nekaj minutah – čist zares – je simpel ko pasulj
narejena najboljša polenta na svetu. V bistvu bi od zdaj naprej morala govorit,
simpel ko polenta.
Današnji kuharski namig:
Iz polente lahko s čebulo naredite tudi super narastek,
prav tako s sirom in čebulo, pa še povrh jo obložite s čebulo in vtaknete v
pečico. Hit naših božičnih večerij!
Dokazni material
... ni baš nekaj. Ta polenta je res boljša, kot je videt!!
Čebulca pred zašinkom.
Pozabila slikat zašinek. Zalijemo z vodo, dodamo začimbe, zavremo, dodamo polento.
In čez dve minuti zgleda takole.
No comments:
Post a Comment