Tuesday, 25 February 2020

BRZINSKA BELJAKOVINSKA POLENTA


Kadar se mi zares ne da kuhat, je polenta super stvar. Prepražim čebulo (and lo-and-behold, nobenega ingverja!), scefram notri dalmatinski zašinek, zamešam s poletno in čez 5 min si že opečem jezik, ker sem požrešna in ne znam počakat, da se ohladi. Everytime. In ne, očitno me nikoli ne bo izučilo. Tole je sicer še ena v liniji 'dobro kuham, ampak kar se videza jedi tiče, pa nimam občutka za filing, kot bi rekla Ceca) – ampak prisežem, da je vredno!   
 

Sestavine:
Polenta po občutku (Anja, začni tehtat, NO!)
Ena velika čebula
Kar precej naribanega sira – po občutku (tokrat gauda)
Žlica olja za prepražit
60g dalmatinskega zašinka
Sol in poper
Feta začimbe, če jih imate

Čas priprave: 5 minut

Postopek:
1. Na olivnem olju prepražimo narezano čebulo in po kaki minuti ali dveh dodamo na koščke narezan (v mojem primeru pa kar na koščke natrgan) dalmatinski zašinek – tudi slanina je recimo kul, pa kak kare ali kaj podobnega.
2. Zalijemo z vodo in primešamo instant polento.
3. Po eni minuti dodamo še nariban sir in začimbe.
4. In v nekaj minutah – čist zares – je simpel ko pasulj narejena najboljša polenta na svetu. V bistvu bi od zdaj naprej morala govorit, simpel ko polenta.

Današnji kuharski namig:
Iz polente lahko s čebulo naredite tudi super narastek, prav tako s sirom in čebulo, pa še povrh jo obložite s čebulo in vtaknete v pečico. Hit naših božičnih večerij!

Dokazni material

... ni baš nekaj. Ta polenta je res boljša, kot je videt!!

Čebulca pred zašinkom.


Pozabila slikat zašinek. Zalijemo z vodo, dodamo začimbe, zavremo, dodamo polento.


In čez dve minuti zgleda takole.


No comments:

Post a Comment