Thursday, 23 January 2020

BRZINSKA SOLATA S TUNO IN ZELENJAVO


Običajno se ob večerih tik pred spanjem, ko že napol komiram na kavču, spomnim, da shit, SPET nimam nič za jest za kosilo in da stanje na računu ne bo nič bolj rožnato, če bom spet zapravljala za kosilo v službeni restavraciji. Pa se z zadnjimi atomi moči odvlečem v kuhinjo in vržem na hitro nekaj skupaj– tako kot iz brzinskih zajtrkov sem tudi iz brzinskih malic/kosil za v službo naredila en mini doktoratič.
Tule je zmagovalec tedna. Da ne bo pomote, tole ni nobena visoka kuhinja, sam hitrostno seckanje zelenjave v želji po čim prejšnjem spancu in 'no fuss' (& 'no-cash') kosilu naslednji dan.



Sestavine:
Konzerva ali dve tune (jaz imam raje tako v lastnem soku kot v olju)
¾ zelene paprike
Za 4 prste mocarele (ko bom velika, bom začela tehtat stvari)
Dva korenčka
Pol avokada
Po želji sol, špric olivnega olja in grške feta začimbe
Po želji še žlička gorčice

Čas priprave: manj kot 5 minut

Postopek:
Najprej, če vas zjutraj ne baše čas, je solato bolje pripraviti zjutraj kot zvečer, ampak v mojem svetu in do nadaljnjega se te stvari počnejo zvečer.
No, tako: vse narežeš na kockice, flikneš v posodo za v službo, ki se dobro zapre (!!!) (preveri vnaprej, ga ni hujšega kot pobiranje ostankov tune in zasušenega avokada iz torbice), po želji špricneš čez olivno olje in potreseš kakšno začimbo (jaz vsako leto iz Grčije privlečem nebroj enih začimb, tokrat so na solato romale feta začimbe), opcijsko dodaš še žličko gorčice in postaviš v hladilnik.
Ma še bolj simpel ko pasulj.
Aja, še to, k takemu kosilu fino paše en kefir.

Današnji kuharski namig:
Ko porabimo samo polovico avokada, gre druga polovica hitro čao. Pomaga, če jo pokapljamo z limoninim ali limetinim sokom in ga zapremo v plastično vrečko, tako smo mu kupili vsaj en dan časa. Taman.

Dokazni material:
… je tokrat res boring. Kaj pa naj.



No comments:

Post a Comment