Običajno se ob večerih tik pred spanjem, ko že napol
komiram na kavču, spomnim, da shit, SPET nimam nič za jest za kosilo in da
stanje na računu ne bo nič bolj rožnato, če bom spet zapravljala za kosilo v službeni
restavraciji. Pa se z zadnjimi atomi moči odvlečem v kuhinjo in vržem na hitro
nekaj skupaj– tako kot iz brzinskih zajtrkov sem tudi iz brzinskih malic/kosil
za v službo naredila en mini doktoratič.
Tule je zmagovalec tedna. Da ne bo pomote, tole ni nobena
visoka kuhinja, sam hitrostno seckanje zelenjave v želji po čim prejšnjem
spancu in 'no fuss' (& 'no-cash') kosilu naslednji dan.
Sestavine:
Konzerva ali dve tune (jaz imam raje tako v lastnem soku
kot v olju)
¾ zelene paprike
Za 4 prste mocarele (ko bom velika, bom začela tehtat
stvari)
Dva korenčka
Pol avokada
Po želji sol, špric olivnega olja in grške feta začimbe
Po želji še žlička gorčice
Čas priprave: manj kot 5 minut
Postopek:
Najprej, če vas zjutraj ne baše čas, je solato bolje
pripraviti zjutraj kot zvečer, ampak v mojem svetu in do nadaljnjega se te
stvari počnejo zvečer.
No, tako: vse narežeš na kockice, flikneš v posodo za v
službo, ki se dobro zapre (!!!) (preveri vnaprej, ga ni hujšega kot pobiranje
ostankov tune in zasušenega avokada iz torbice), po želji špricneš čez olivno
olje in potreseš kakšno začimbo (jaz vsako leto iz Grčije privlečem nebroj enih
začimb, tokrat so na solato romale feta začimbe), opcijsko dodaš še žličko
gorčice in postaviš v hladilnik.
Ma še bolj simpel ko pasulj.
Aja, še to, k takemu kosilu fino paše en kefir.
Današnji kuharski namig:
Ko porabimo samo polovico avokada, gre druga polovica
hitro čao. Pomaga, če jo pokapljamo z limoninim ali limetinim sokom in ga
zapremo v plastično vrečko, tako smo mu kupili vsaj en dan časa. Taman.
Dokazni material:
… je tokrat res boring. Kaj pa naj.
No comments:
Post a Comment