Ko sem bila mula, so bile zelo popularne knjige Kurja
juhica za dušico. Ampak kurje juhice nimajo ZA BUREK proti tokratni koruzni
juhi, ki mimogrede izvira iz Mehike. In čeprav reva boga ni med najbolj estetsko dovršenimi
juhicami, se še kako odkupi z okusom.
Sestavine:
-
800g sladke koruze (kuhane), jaz goljufam kar s
konzervo (oz. v današnjem primeru z dvema)
-
1 srednje velika čebula
-
Olivno olje
-
Žlička soli
-
En paradižnik ali ¾ rdeče paprike
-
Nariban sir, sama sem uporabila gaudo
-
Po želji lahko, ko je juha že kuhana, dodamo
tudi kanček paradižnikove mezge in poper
Čas priprave: cca 20min
Postopek:
1. Na
olivnem olju prepražimo naseckano čebulo.
2. Po
nekaj minutah dodamo še paradižnik ali papriko (ker nisem ljubiteljica
paradižnika, se po navadi ven zvlečem kar z rdečo papriko) in še nekaj minut
pražimo
3. V lonec stresemo koruzo, dodamo 'od oka' dva kozarca vode in posolimo
4. Kuhamo
cca 10-15 minut; vmes naribamo sir
5. Koruzno
juho s paličnim mešalnikom dobro zmešamo, da nam pod zobmi ne bo ostalo zrnje
koruze.
Ne pozabit paličnega mešalca vtaknit
dovolj globoko v lonec - sama sem si že kdaj skoraj staknila uč in okrasila
kuhinjo z vrelo juho. No good.
6. Če
želimo, na tej točki dodamo še kanček paradižnikove mezge in poper. Jaz se temu
izogibam, ker se mi zdi, da uniči ta originalni okus juhice. Ampak kakor vašim
brbončicam paše.
7. Preden
serviramo, v juho naribamo veliko in še malo sira, pustimo še kako minuto, da se
fino razpaca in postrežemo
8. Voila! Simpel ko pasulj!
No comments:
Post a Comment