Monday, 6 January 2020

PURANOVI ZREZKI Z ZELENIM POPROM


Ena od uspešnic, ki jih vsi hvalijo in so v resnici tako simple za naredit, da ti je ob pohvalah kar malo nerodno, so puranovi zrezki v omaki z zelenim poprom.
Njihov edini minus je, da se morajo cmarit vsaj uro pa pol do dve, zato je fino, če smo ves vmesni čas doma; večino časa jih imamo lahko na ignore in samo vsake toliko premešamo.
Še prej damo zrezke marinirat in za dve uri pozabimo nanje (jaz sem nanje v praznični gužvi sicer pozabila za cela dva dni, woopsi, pa ni bilo hudega).





Sestavine:
500g purana
Zeleni poper v zrnju (vložen ali suh), sama sem uporabila vrečko suhega Kotanyi 12g
Za prst naribanega ingverja
5 celih strokov česna
Ena velika čebula, naseckana
Belo vino
Sol
3 topljeni sirčki
Gorčica
Olivno olje

Čas priprave: 2 uri + predhodna marinada



Postopek:
1. Zrezke na obeh straneh namažeš z gorčico, posoliš in popopraš, nato pa jih utopiš v olivnem olju, kjer naj plavajo vsaj uro ali dve.
2. Če uporabljaš suh poper v zrnju, ga istočasno namočiš v slano vodo za nekaj časa; če pa kje stakneš zeleni poper v slanici, ta korak zignoriraj.
3. Na olivnem olju popečeš zrezke 1 minuto na vsaki strani in jih vzameš iz ponve.
4. Nato prepražiš čebulo, da zacvrči in zadiši
5. Flikneš nazaj zrezke, dodaš namočeni zeleni poper (v mrežici, ljudje, da ne boste potem kleli med pljuvanjem poprovih zrn kot midva nazadnje), zaliješ z belim vinom (shoot me, ampak jaz najraje uporabim traminca), dodaš še toliko vode, da so zrezki prekriti in posoliš
6. Čez par minut dodaš še nariban ingver in cele stroke česna … in pustiš, da se naslednjo uro in pol pajsa.
7. Proti koncu dodaš še 2-3 topljene sirčke in žličko gorčice, še malo pokuhaš – in je!
Simpel ko pasulj!

Uporabni namig:
Ker so nama zadnjič zrna zelenega popra gledala ven čez nos, ušesa in skozi zobe, sem jih tokrat vtaknila v mrežico/filter za čaj. Ni švoh!

Dokazni material:

Marinada:

Popečeš minutko na vsaki strani


Zaliješ z vinom in dodaš vse ostalo:


Zeleni poper v mrežici za čaj:



Grande finale: 




No comments:

Post a Comment